ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗΣ για την επιβολή ΦΠΑ 23% ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2015-09-05 12:20

Τον τελευταίο μήνα έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των ιδιωτικών φροντιστηρίων και εκπαιδευτηρίων κάθε είδους, που περιλαμβάνουν και τις Αναγνωρισμένες από το κράτος Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού όπως είναι η ΧοροΕκφραση.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την Βουλή τον Αύγουστο (ν.4336/2015, πιο γνωστός ως 3ο μνημόνιο), όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εντάσσονται υποχρεωτικά πλέον στο καθεστώς ΦΠΑ με συντελεστή 23%.

Δυστυχώς το μέτρο αυτό δεν αφορά απλά τα μεγάλα ή μικρότερα ιδιωτικά σχολεία, αλλά και  όλα τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευση και ξένων γλωσσών, τα κέντρα πληροφορικής, τα ωδεία και τις αναγνωρισμένες σχολές χορού, κ.λπ. και συνεπώς αγγίζουν και θα επηρεάσουν αρνητικά όλες ανεξαιρέτως τις οικογένειες σε όλη την Ελληνική επικράτεια., αλλά και όλα τα μικρά εκπαιδευτήρια που έχουν καταφέρει με μεγάλη προσπάθεια και κόπο να επιβιώσουν από την πρωτοφανή οικονομική κρίση και συρρίκνωση της αγοράς της τελευταίας πενταετίας.

Παρόλα αυτά, μετά από την θύελλα διαμαρτυριών από όλους τους σχετικούς με την ιδιωτική εκπαίδευση φορείς, η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση αποφάσισε όχι να ακυρώσει, αλλά απλά να «παγώσει προσωρινά» την επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2015,  Έτσι αν και υπάρχει μια πρόσκαιρη ανακούφιση,  θέλουμε να τονίσουμε ότι το θέμα παραμένει ακόμα ανοικτό, (ο νόμος εξακολουθεί να ισχύει ως έχει) και η τελική απόφαση για την άρση του ΦΠΑ παραπέμπεται στην επόμενη Κυβέρνηση.

Η ΧοροΕκφραση, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καιρών και των πελατών της, τα τελευταία 5 χρόνια έχει καταφέρει από την μία να μειώσει τα δίδακτρα  των μαθητών της και να τα διατηρεί σταθερά χαμηλά μέχρι σήμερα, και από την άλλη έχει αναπτύξει ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε τμήματα, ειδικές κατηγορίες πελατών και μαθητών.

Ελπίζουμε η νέα Κυβέρνηση να καταργήσει την σχετική διάταξη για τον ΦΠΑ. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση αφού θα αναγκαστούμε να επιβαρύνουμε τους γονείς με ένα πρόσθετο, άδικο και βαρύ φόρο (23%), τον οποίο όπως όλοι καταλαβαίνουν δεν μπορούν να επωμιστούν και να «απορροφήσουν» οι μικρές σχολές σαν την δική μας.

Και ιδίως η ΧοροΕκφραση, που τα τελευταία χρόνια μείωσε όσο ήταν δυνατό τα δίδακτρα χωρίς να θυσιάσει ούτε την ποιότητα των εκπαιδευτικών της υπηρεσιών (υποδομές και ανακαίνιση της Σχολής, εκπαιδευτικό περιβάλλον και συνεχής βελτίωσή του, εκπαιδευτικά προγράμματα και Πιστοποιήσεις κ.λπ.) αλλά ούτε και το ανθρώπινο δυναμικό της (γραμματείς και Πιστοποιημένους καθηγητές και δασκάλους). Και φέτος μάλιστα προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση των χώρων της Σχολής, έτσι ώστε να αρχίσουμε με κέφι και όρεξη την νέα χρονιά σε ένα ομορφότερο περιβάλλον.

Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες της Σχολής, ότι στην περίπτωση τελικής επιβολής του ΦΠΑ 23%, η ΧοροΕκφραση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να «απορροφήσει» ένα μέρος της πρόσθετης επιβάρυνσης (τουλάχιστον για τα τμήματα εκτός εκείνων των ειδικών προσφορών), πάντα με γνώμονα τα συμφέρον των πελατών της και την διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών της, αλλά και τη βιωσιμότητά της.

 

Η ΧοροΕκφραση,  λαμβάνοντας υπόψη την «προβληματική» για την τέχνη εποχή που ζούμε, αντιστέκεται και στοχεύει ψηλά:

Προσφέρουμε εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου από Πιστοποιημένους καθηγητές, σε ένα σύγχρονο ανακαινισμένο περιβάλλον

Διατηρούμε τις τιμές μας χαμηλές, όπως τις έχουμε διαμορφώσει τα τελευταία 5 χρόνια

Καταργούμε την ΕΓΓΡΑΦΗ για όλους μας τους παλιούς μαθητές. Υποχρέωση καταβολής εγγραφής έχουν πλέον ΜΟΝΟ οι νέοι μαθητές που εγγράφονται πρώτη φορά στην Σχολή μας

Διατηρούμε την ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ έκπτωσης 30% στα τμήματα προσχολικής ηλικίας (προνήπια – νήπια)

Διατηρούμε τα ειδικά οικογενειακά πακέτα, προβλέποντας έκπτωση 10% στα δίδακτρα του δεύτερου μέλους οικογενείας

Κάνουμε ειδικές προσφορές με επιπλέον μαθήματα:

Για τα τμήματα μετάβασης από την Νηπιακή στη Σχολική Ηλικία, προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ μία (1) επιπλέον ώρα ΜΟΝΤΕΡΝΟ

Για το τμήμα "Μπαλέτο + Modern ISTD» που έχει 4h /εβδομάδα, προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ μία (1) επιπλέον ώρα σε οποιοδήποτε από τα τμήματα χορού που διδάσκονται στη σχολή

Στόχος μας η δημιουργική έκφραση που προσφέρει η συναρπαστική τέχνη του χορού – κάθε κίνηση να γίνει χορός

 

Για την ΧοροΕκφραση

 

Ματίνα Κοϊτσάνου

Διευθύντρια Σπουδών