Ο χορός

Ο χορός είναι η τέχνη της έκφρασης και της επικοινωνίας μέσω της κίνησης και της μουσικής.

Έχει άμεση σχέση με τη σωματική υγεία, την πνευματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη της κοινωνικότητας

Στην σημερινή εποχή όπου ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί πιεστικές καταστάσεις (stress) και απομάκρυνσης από την φυσική και πνευματική άσκηση, η ενασχόληση των παιδιών μας με τον χορό δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα.

Ο χορός προσφέρει άρτια σωματική άσκηση, σωστή και αρμονική ανάπτυξη του σώματος, αναπτύσει την αυτοπεποίθηση και την πειθαρχία, βοηθά στην γνωριμία με τα είδη της μουσικής, τον ρυθμό και την κίνηση.

Τα παιδιά αποκτούν ευρύτερα καλλιτεχνικά ερεθίσματα, διευρύνουν τον πνευμετικό τους ορίζοντα, αναπτύσουν την δημιουργικότητά τους, διερευνούν τις δυνατότητες και αναπτύσσουν τις ικανότητές τους.

Ελάτε να γίνουμε μαζί οι κοινωνοί της Μαγευτικής Τέχνης του Χορού

Ματίνα Κοϊτσάνου

Για το Χορό

Πως να Επιλέξετε την κατάλληλη Σχολή Χορού

2021-09-16 14:17
Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του ΣΙΣΧΕ "Πως να Επιλέξετε την κατάλληλη Σχολή Χορού" που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στις 3/9/2021.

Να ξεκινήσει το παιδί μου χορό; Τα 13 οφέλη για την υγεία του

2016-09-03 22:03
Ο χορός είναι μια δραστηριότητα που ευνοεί όχι μόνο την σωματική και διανοητική ανάπτυξη του παιδιού αλλά και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Προκαλεί θετικά συναισθήματα, πόσο μάλλον όταν...

Τι είναι ο Χορός

2012-10-06 17:30
Ο χορός είναι η τέχνη της έκφαρσης και της επικοινωνίας μέσω της κίνησης και της μουσικής. Έχει άμεση σχέση με τη σωματική υγεία, την πνευματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη της κοινωνικότητας Στην...