Δραστηριότητες της Σχολής

(συμμετοχές σε Παραστάσεις, Σεμινάρια, Εκδηλώσεις, Gala κ.λπ.)

Η Σχολή Χορού ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗ επιθυμεί και προσπαθεί να συμμετέχει συστηματικά σε Χορευτικές Εκδηλώσεις, Χορευτικές Παραστάσεις, Εκπαιδευτικά και Επαγγελματικά Σεμινάρια, Χορευτικά και Καλλιτεχνικά Gala κ.λπ., που διοργανώνουν Κλαδικοί, Επιστημονικοί και Καλλιτεχνικοί φορείς με σκοπό την προώθηση του χορού και της τέχνης.

Με τον τρόπο αυτό δίνει επιπλέον κίνητρα στους σπουδαστές της να αναπτύξουν την τεχνική και καλλιτεχνική τους εκπαίδευση και έκφραση, αλλά και την εμπειρία από την συμμετοχή σε ημι-επαγγελματικές και επαγγελματικές Χορευτικές Παραστάσεις μπροστά στο ευρύ κοινό.

Η Σχολή Χορού και οι δασκάλες της, προετοιμάζουν για τις εκδηλώσεις αυτές τις κατάλληλες χορογραφίες, επιμελούνται της μουσικής επένδυσης και  επιλέγουν και παροτρύνουν τους σπουδαστές, ώστε μέσα από την κατάλληλη τεχνική και καλλιτεχνική προετοιμασία να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο και επαγγελματικό χορογραφικό αποτέλεσμα.

Έτσι, κάθε εκπαιδευτική χρονιά, προετοιμάζουμε μια σειρά συμμετοχές και δραστηριότητες για τους σπουδαστές και τους γονείς της σχολής:

  • συμμετοχές σε Gala του ΣΙΣΧΕ
  • συμμετοχές σε επαγγελματικά σεμινάρια
  • οργάνωση ειδικών happenings για τα παιδιά της Σχολής
  • διοργάνωση ομαδικών επισκέψεων σε μεγάλες χορευτικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην χώρα μας φέτος

Οι κυριότερες Δραστηριότητες και Συμμετοχές της Σχολής μας, μέχρι σήμερα παρουσιάζονται συνοπτικά παρακάτω:

Δράσεις κάθε Μήνα: 01 2024

Δράσεις κάθε Μήνα: 11 & 12 2023

Δράσεις κάθε Μήνα: 10 2023

Καρναβάλι Ηλιούπολης 02 2023

Ανοικτό Διαδραστικό Μάθημα - πλατεία Φλέμινγκ (Σάββατο 12/11/2022)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στην Πλατεία Φλέμινγκ με Σύγχρονο, Modern και Hip-Hop.

Μεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμός και πολύ χρώμα στην πλατεία.

Δείτε παρακάτω Φωτογραφίες από την εκδήλωση.

12/11/2022 Ανοικτό Μάθημα Πλατεία Φλέμινγκ

Απόκριες 2022

Σεμινάρια Hip-Hop σε ηλικακές ομάδες (Σάββατο 11/12/2021)

Η ΧοροΕκφραση, οργάνωσε το Σάββατο 11/12/21 σεμιναριακά μαθήματα Hip-Hop με θέμα:"Γνωρίζω το Hip-Hop / Χορεύω Διαφορετικά" όπου συμμετείχαν εκτός των σπουδαστών της Σχολής και παιδιά εκτός Σχολής.

Όλα τα παιδιά με άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια και χαρούμενη διάθεση χόρεψαν και κινήθηκαν στους σύγχρονους ρυθμούς του hip-hop με ενθουσιασμό και με μεγάλη συμμετοχή. 

Γιατί δεν χρειάζεται κάποιος να έχει κάνει χορό για να χορέψει hip-hop. Χρειάζεται μόνο ρυθμό και διάθεση...

Πραγματοποιήθηκαν τρία ωριαία σεμινάρια για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες ως εξής:

10:00 - 11:00 μικρότερα παιδιά από Β' ως Ε' Δημοτικού
11:15 - 12:15 ΣΤ' Δημοτικου - Α' Γυμνασίου
12:30 - 13:45 παιδιά που κάνουν Μοντέρνο / Σύγχρονο, και μεγαλύτερα παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου

 

Συνεχίζουμε δυναμικά...  Δείτε παρακάτω και φωτογραφίες από τα σεμινάρια...

Συμμετοχή στο 14ο Χορευτικό Gala ΣΙΣΧΕ (26/01/2020)

Η ΧοροΕκφραση, συμμετείχε και φέτος με δύο ομάδες και 14 συνολικά σπουδαστές της Σχολής ηλικίας 7-22 ετών στο 14o Ετήσιο Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., όπου συμμετείχαν πάνω από 60 Αναγνωρισμένες Σχολές Χορού από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τη χορογραφία της την 2η ημέρα των Παραστάσεων, τη Κυριακή 26/01/2020.

Οι τέσσερις Παραστάσεις του 14ου Φιλανθρωπικού Χορευτικού Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. πραγματοποιήθηκαν στο "ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ", στο Ψυχικό, σε δύο Σαββατοκύριακα, 25-26 Ιανουαρίου και 1-2 Φεβρουαρίου 2020.

Στοιχεία Παρουσίασης της ΧοροΕκφρασης:

Τίτλος Χορογραφίας«Ballet meats Rock»

Χορευτές Ομάδα Α'ΑΝΘΙΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΔΟΥΜΑ ΜΑΙΡΗ, ΔΡΑΜΙΤΙΝΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ, ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΟΥ ΗΛΙΑΝΝΑ, ΚΑΣΑΠΟΓΛΟΥ ΕΛΛΗ, ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ ΕΛΕΝΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΟΦΙΑΛΕΝΑ, ΠΟΓΚΑ ΗΛΕΚΤΡΑ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Χορευτές Ομάδα Β': ΒΟΥΡΕΞΑΚΗ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΛΥΔΙΑ, ΣΕΚΚΑ ΕΛΕΝΗ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΙΒΙΑΝΑ,

Μουσική: Black Sabbath - Paranoid & Survivor – Eye of the tiger, σε διασκευή The London Symphony Orchestra

ΧορογραφίαΒουνατσά Ιόλη - Καρυοφύλλη Χρύσα - Στρατηγού Νατάσα


Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα των Παραστάσεων του 14ου Gala.

 

Η ΧοροΕκφραση στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ

"Ήμουν Παιδί το '21" (Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020)

Μετά την επιτυχημένη περυσινή μας παρουσία, η Σχολή μας χόρεψε και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θεατρικό έργο «ΗΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ‘21»  στην παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ (παλαιά Λυρική σκηνή Αθηνών, Ιπποκράτους 9) με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Γιαννόπουλο και Θανάση Βισκαδουράκη μαζί με πλήθος γνωστών ηθοποιών, σε σκηνοθεσία της Ειρήνης Ιακώβου.

Η Σχολή μας συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα 35 συνολικά μικρών και μεγάλων χορευτριών της, με δύο διαφορετικές χορογραφίες, και μεμεγάλη συμμετοχή γονέων, συγενλών και φίλων, στην παράσταση που έγινε την Κυριακή 19/1/2020 στις 11 το πρωί.

Ευχαριστούμε θερμά όλες μας τις σπουδάστριες για την προσπάθειά τους, τους γονείς και συγγενείς τους για την συμπαράσταση και τη συμμετοχή, το εκπαιδευτικό μας προσωπικό για την προετοιμασία και την άψογη παρουσίαση, καθώς και τους συντελεστές του Θεάτρου για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας έδωσαν.

Δείτε μερικές φωτογραφίες της παράστασης ΕΔΩ.

Συντελεστές Παράστασης:

Σκηνοθεσία, Κείμενα: Ειρήνη Ιακώβου, Μουσική: Θωμάς Καραχάλιος, Χορογραφίες: Δημήτριος Μαργαρίτης

Ηθοποιοί: Γιώργος Γιαννόπουλος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Γαλήνη Γυρτάτου, Μιχάλης Δελλής, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βαρβάρα Καρά, Κώστας Καραμούσαλης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Νεφέλη Σταμούλη, Λία Τσάνα.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Κarakter από το ΣΙΣΧΕ

Α'κύκλος 20/10/2019 & Β'κύκλος 1/12/2019

Μέσα στο Φθινόπωρο του 2019 οργανώθηκε από το Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας το 1ο  Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΡΑΚΤΕΡ για ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε δύο κύκλους, σε δύο Κυριακές στις 20/10/2019 και 1/12/2019.

Τις παρουσιάσεις στα σεμινάρια έκανε η κα Μαρία Λάζαρη. Το σεμινάριο (και στους δύο κύκλους) παρακολούθησε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής κα Κοϊτσάνου Ματίνα RAD RTS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           Κυριακή 20/10/2019: A΄ Επίπεδο                       Κυριακή 01/12/2019: Β΄ Επίπεδο

Η ΧοροΕκφραση στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ

"Ένα Παιδί Μετράει τ' άστρα" (Κυριακή 7 Απριλίου 2019)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονιών η παρουσία της Σχολής μας στην θεατρική παράσταση Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα", που αποτελεί Θεατρική Διασκευή Από το Ομώνυμο Μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη που έχει συγκινήσει όλους τους Έλληνες.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, τους γονείς και συγγενείς τους για την συμπαράσταση και τη συμμετοχή, το διδακτικό μας προσωπικό για την προετοιμασία και την άψογη παρουσίαση, καθώς και τους συντελεστές του Θεάτρου για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας έδωσαν.

Η Παράσταση έγινε Κυριακή 7 Απριλίου 2019, ώρα 11:00 π.μ. στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ (παλαιά Λυρική σκηνή Αθηνών), Ιπποκράτους 9.

Δείτε μερικές φωτογραφίες της παράστασης ΕΔΩ.

Συντελεστές Παράστασης:

Σκηνοθεσία, θεατρική διασκευή: Ειρήνη Ιακώβου, Μουσική: Θωμάς Καραχάλιος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα, Χορογραφίες: Δημήτριος Μαργαρίτης, Σκηνικά: Στέλιος Κουτρούλης

Ηθοποιοί: Θανάσης Βισκαδουράκης, Σπυρίδων Ιωάννου, Άρτεμις Ματαφιά, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαργαρίτης, Νεφέλη Σταμούλη, Γαλήνη Γυρτάτου, Βαλεντίνα Βεκκίνι, Δημήτριος Μικιός, Τζανής Ρίνος, Κωνσταντίνος Παράσης

Σεμινάριο του ΣΙΣΧΕ με τον Alain Astie:

        "Pirouettes & Allegro" (2 & 3 Μαρτίου 2019)

Η Χοροέκφραση συμμετείχε με τη δασκάλα κα Κοϊτσάνου Ματίνα και δύο μαθήτριες στο 1ο Σεμινάριο Παιδαγωγικής Μπαλέτου 1ου επιπέδου, με τον γνωστό και καταξιωμένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Χορευτή και Δάσκαλο Alain Astie, που διεξήχθει σε δύο ημέρες, σε Ερασιτεχνική Σχολή Χορού της Αθήνας, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Μαρτίου 2019.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 έγινε 1:30 ώρα μάθημα για μαθητές/ριες,  με την παρουσία καθηγητών/ριών και στη συνέχεια 1:30 ώρα θεωρία μόνο για καθηγητές/τριες.

Αντίστοιχα, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, έγινε επίσης 1:30 ώρα μάθημα για μαθητές/τριες, με την παρουσία καθηγητών/ριών και στο τέλος 1:30 ώρα θεωρία για καθηγητές/τριες.

ΘΕΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Η παιδαγωγική του κλασικού χορού: PIROUETTES & ALLEGRO (Α΄Επίπεδο/ Ενότητα 1) – Σύνολο 6 ώρες.

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε α) Μαθήτριες και μαθητές από 11 ετών και πάνω (RAD Intermediate Foundation & Intermediate / VAGANOVA 2e degre- Elementaire & 3e degre Moyen) και β) Καθηγητές/τριες χορού.

Συμμετοχή στο 13ο Χορευτικό Gala ΣΙΣΧΕ (26/01/2019)

Η ΧοροΕκφραση, συμμετείχε και φέτος με ομάδα 9 σπουδαστών της Σχολής ηλικίας 13-14 ετών στο 13o Ετήσιο Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., όπου συμμετείχαν πάνω από 60 Αναγνωρισμένες Σχολές Χορού από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τη χορογραφία της την 3η ημέρα των Παραστάσεων, το Σάββατο 26/01/2019.

Οι τέσσερις Παραστάσεις του 13ου Φιλανθρωπικού Χορευτικού Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. πραγματοποιήθηκαν στο "ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ", στο Ψυχικό, σε δύο Σαββατοκύριακα, 19-20 και 26-27 Ιανουαρίου 2019.

 

Στοιχεία Παρουσίασης της ΧοροΕκφρασης:

Τίτλος Χορογραφίας: «ARRIVAL OF THE BIRDS»

Χορευτές: ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΚΑΡΑΒΕΛΟΥ ΝΙΚΗ, ΚΟΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑΝΝΑ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΦΕΛΗ, ΜΑΡΣΕΛΛΟΥ ΦΑΙΔΡΑ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΡΕΒΕΚΚΑ, ΠΑΓΚΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ ΦΑΙΗ.

Μουσική:The Cinematic Orchestra

Χορογραφία: Βουνατσά Ιόλη - Καρυοφύλλη Χρύσα.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα των Παραστάσεων του 13ου Gala.

 

13ο Gala του ΣΙΣΧΕ (26/01/2019)

Συμμετοχή στο 12ο Χορευτικό Gala ΣΙΣΧΕ (9/12/2017)

Η ΧοροΕκφραση, συμμετείχε και φέτος με ομάδα 18 σπουδαστών της Σχολής από 11 ως και 25 ετών στο 12o Ετήσιο Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., όπου συμμετείχαν πάνω από 60 Αναγνωρισμένες Σχολές Χορού από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τη χορογραφία της την 1η ημέρα των Παραστάσεων, το Σάββατο 9/12/2017.

Οι τέσσερις Παραστάσεις του 12ου Φιλανθρωπικού Χορευτικού Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. πραγματοποιήθηκαν στο "ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ACS", Τέρμα Καζαντζάκη στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ, σε δύο Σαββατοκύριακα, 9-10 και 16-17 Δεκεμβρίου 2017.

Στοιχεία Παρουσίασης της ΧοροΕκφρασης:

Τίτλος Χορογραφίας: «SALENTO»

Χορευτές: ΒΕΝΤΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΒΕΝΤΙΑΔΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ, ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΚΟΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑΝΝΑ, ΜΑΝΤΖΟΥΚΗ ΒΙΚΥ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΦΕΛΗ, ΜΑΡΣΕΛΟΥ ΦΑΙΔΡΑ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΡΕΒΕΚΑ, ΜΠΑΤΣΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΛΥΔΙΑ, ΠΑΓΚΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΠΕΠΠΕ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΛΙΛΑ, ΠΡΟΒΑΤΑΡΗ ΕΛΕΝΑ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΙΒΙΑΝΑ, ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ ΦΑΙΗ, ΧΑΛΑΡΗ ΑΝΝΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ.

Μουσική:RENE AUBREY

Χορογραφία: ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ - ΜΠΟΥΛΕΑ

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα των Παραστάσεων του 12ου Gala.

 

12ο Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.

Συμμετοχή στο 11ο Χορευτικό Gala ΣΙΣΧΕ (17/12/2016)

Η ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗ, συμμετείχε και φέτος με ομάδα 12 σπουδαστών της Σχολής στο 11o Ετήσιο Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., όπου συμμετείχαν πάνω από 60 Αναγνωρισμένες Σχολές Χορού από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τη χορογραφία της την 3η ημέρα Παραστάσεων, το Σάββατο 17/12/2016.

Οι τέσσερις Παραστάσεις του 11ου Φιλανθρωπικού Χορευτικού Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.πραγματοποιήθηκαν στο "ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ACS", Τέρμα Καζαντζάκη στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ, σε δύο Σαββατοκύριακα, 10-11 και 17-18 Δεκεμβρίου 2016

 

Στοιχεία Παρουσίασης της ΧοροΕκφρασης:

Τίτλος Χορογραφίας: «Forest Shades”

Χορευτές: ΒΟΥΡΕΞΑΚΗ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΓΑΣΠΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚAΪΣΕΡΛΟΓΛΟΥ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ, ΚΟΚΟΝΕΖΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ, ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΛΥΔΙΑ, ΠΑΓΩΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΕΠΠΕ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΡΕΦΕΝΕ ΜΑΡΙΑ, ΣΕΚΚΑ ΕΛΕΝΗ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΙΒΙΑΝΝΑ, ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ, ΧΑΛΑΡΗ ΑΝΝΑ

Μουσική: Carte Einaudi

Χορογραφία: Καρυοφύλλη Χρύσα, Βουνατσά Ιόλη

Δείτε  ΕΔΩ  το αναλυτικό πρόγραμμα των Παραστάσεων του 11ου Gala.

 

Απρίλιος 2016: Σεμινάρια Σύγχρονου Χορού με τον κ. Χάρη Μανταφούνη

Τα Σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Σχολής ως εξής:

Σάββατο 2 Απριλίου, ώρα 13:00 - 15:00 για όλους τους σπουδαστές ηλικίας πάνω από 15 ετών

Σάββατο 9 Απριλίου, ώρα 13:00 - 15:00 για όλους τους σπουδαστές ηλικίας 10 έως 15 ετών

 

Το πρώτο σεμινάριο με τον κ. Χάρη Μανταφούνη έγινε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 2 Απριλίου, 13:00 - 15:00  για τους σπουδαστές με ηλικία πάνω από 15 ετών. Σαγηνευτικό και συγκινητικό. Ευχαριστούμε τα παιδιά της Σχολής, την Έλενα Παπαδάτου και την Βίβιαν Μπισοβίτη, και βέβαια τον κ. Μανταφούνη για την πολύ όμορφη χορευτική εμπειρία που μας πρόσφερε

Ο Κος Χάρης Μανταφούνης είναι χορευτής - χορογράφος και δάσκαλος σύγχρονου χορού με διακρίσεις τόσο στο εξωτερικό (Παρίσι, Όπερα Βοστώνης, Όπερα Βερολίνου, Place Λονδίνου, Σχολή Μωρίς Μπεζάρ στη Λωζάννη, μέλος κριτικής επιτροπής σε Διεθνείς διαγωνισμούς Βάρνας & Παρισιού κ.α.) όσο και στην Ελλάδα (Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, Κρατικό Βραβείο Χορογραφίας κ.λπ.)

Είναι τιμή μας που τον έχουμε κοντά μας.

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Χ. Μανταφούνη, Σάββατο 02/04/2016

1 | 2 | 3 | 4 >>

Σεμινάριο RAD: Pad de deux 14/02/2016

<< 1 | 2

7 Μαρτίου 2015: η ΧοροΕκφραση στο "Χαμόγελο της Τζοκόντα" του Μάνου Χατζιδάκη στην ΕΛΣ

 

Η ΧοροΈκφραση πήρε την πρωτοβουλία και οργάνωσε ομαδική επίσκεψη με δασκάλους, μαθητές, γονείς και φίλους της, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, το απόγευμα στην Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ, όπου όλοι μαζί παρακολουθήσαμε την παράσταση "Το χαμόγελο της Τζοκόντα" με την υπέροχη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. 

 

 

Συνεχίζουμε με συνέπεια και σταθερότητα τις πρωτοβουλίες μας στο πολιτισμικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

21/12/2014: Η ΧοροΕκφραση στην Εθνική Λυρική Σκηνή

 

Η ΧοροΈκφραση πήρε την πρωτοβουλία και οργάνωσε ομαδική επίσκεψη με δασκάλους, μαθητές, γονείς και φίλους της στην Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61, όπου όλοι μαζί παρακολουθήσαμε την παράσταση "Καρυοθραύστης"την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 το βράδυ. 

 

Η παράσταση "Καρυοθραύστης", με το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την μουσική του Τσαϊκόφσκι και σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα, αποτελεί ένα από τα πιό διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών, και είναι μια λαμπερή παραγωγή με θεαματικά σκηνικά και πλούσια κοστούμια που μεταφέρει το κοινό στον κόσμο του παραμυθιού

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση 
ΕΔΩ.

Συνεχίζουμε με συνέπεια και σταθερότητα τις πρωτοβουλίες μας στο πολιτισμικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

 

 

Η ΧοροΕκφραση στο Cats

 

Η ΧοροΕκφραση οργάνωσε και παρακολούθησε το κλασικό μιούζικαλ CATS στο Θέατρο Badminton στις 15 Μαρτίου 2014, με μια ομάδα περίπου 50 σπουδαστών και γονέων. 

Αυτη τη Παράσταση έπρεπε να την δουν όλοι!!!

Η επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε σε ανάλογες κινήσεις στο επόμενο διάστημα.

Στο Cats, 15 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή στο 8ο Χορευτικό Gala ΣΙΣΧΕ (21/12/2013)

Η ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗ, συμμετείχε και φέτος με ομάδα 13 σπουδαστών της στο 8o Ετήσιο Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., όπου μάλιστα επελέγη και άνοιξε την τρίτη παράσταση της φετινής χρονιάς, παρουσιάζοντας την πρώτη χορογραφία της βραδιάς, το Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2013.

Δείτε εδώ το video της χορευτικής μας παρουσίασης.

 

Οι τέσσερις Παραστάσεις του 8ου Φιλανθρωπικού Χορευτικού Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. πραγματοποιήθηκαν στο "ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ACS", Τέρμα Καζαντζάκη στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ, σε δύο Σαββατοκύριακα, 14-15 και 21-22 Δεκεμβρίου 2013.

Στοιχεία Παρουσίασης της ΧοροΕκφρασης:

Τίτλος: «ΣΧΕΣΕΙΣ»

Χορευτές: ΒΟΥΡΕΞΑΚΗ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΚΟΚΟΝΕΖΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ, ΚΟΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑΝΝΑ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΦΗ, ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΛΥΔΙΑ, ΠΑΓΩΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΡΕΦΕΝΕ ΜΑΡΙΑ, ΡΕΦΕΝΕ ΟΛΓΑ, ΣΕΚΚΑ ΕΛΕΝΗ, ΤΖΙΩΤΗ ΜΑΡΙΣΙΑ, ΤΣΑΠΡΑΪΛΗ ΣΤΕΛΛΑ, ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ, ΧΑΛΑΡΗ ΑΝΝΑ.

Μουσική: N. Piovani, Δ. Παπαδημητρίου

Χορογραφία: Μ. Κοϊτσάνου, Μ. Χατζηπαντελή, Β. Μπισοβίτη, Ε. Παπαδάτου

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων ΕΔΩ.

8ο Gala του ΣΙΣΧΕ - 21/12/2013

1 | 2 | 3 >>

23/11/2013: Η ΧοροΕκφραση στο "Σρεκ" στο Εθνικό Θέατρο

Η ΧοροΕκφραση προγραμμάτισε και επισκέφθηκε ομαδικά με μαθητές, γονείς και φίλους την παράσταση του μιούζικαλ ΣΡΕΚ την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, Αίθουσα Τσίλλερ, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια.

Το έργο «Σρεκ, το μιούζικαλ» είναι μια πολυπρόσωπη υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία Άγγελου Μέντη, με ζωντανή μουσική και πρωταγωνιστή τον ήρωα του βραβευμένου το 2001 με Όσκαρ  animation «Σρεκ».

Αναμφίβολα η παράσταση μας άφησε όλους ενθουσιασμένους, ενώ οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν 90 λεπτά παράαταση καθηλωμένοι και ... άφωνοι. Η επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και η ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία αυτή μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε με νέες ανάλογες και καλύτερες πρωτοβουλίες.

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή τους.

 

Σεμινάρια Χορού του Dance Summer School: 2 & 3/11/2013

Η Χοροέκφραση συμμετείχε με πέντες μαθήτριες και δύο δασκάλες, στα επαγγελματικά σεμινάρια για μαθητές ηλικίας πάνω από 10 ετών και δασκάλους χορού, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Dance Summer School στην Αθήνα το Σάββατο 2/11 και την Κυριακή 3/11/2013 στην Ελληνο-Γερμανική Αγωγή στην Παλλήνη.

Στα σεμινάρια αυτά συμμετεχείταν εκατοντάδες σπουδαστές και δάσκαλοι από Σχολές Χορού όλης της Ελλάδας. Τα σεμινάρια είχαν ολοήμερη διάρκεια (10:00πμ με 16:30μμ), και πραγματοποιήθηκαν σε τμήματα ανάλογα τα επίπεδα των συμμετεχόντων. Περιελάμβαναν μαθήματα: Ballet, Contemporary, Jazz και mexican Folk, όπως επίσης και μαθήματα hair και make up, καθώς και ειδικά sections για δασκάλες χορού.

Η συμμετοχή της Σχολής μας αποτελεί ένα ακόμα βήμα, και όλες οι μαθήτριές μας έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαριστούμε τους γονείς για την βοήθεια και τη συμπαράστασή τους και θα συνεχίσουμε σε αυτή τη κατεύθυνση, δίνοντας όσες ευκαιρίες απόκτησης εμπειριών μπορούμε στα παιδιά της Σχολής.

Το Dance Summer School είναι μια πρωτοβουλία ενός χορευτικού οργανισμού της Μεγάλης Βρετανίας, που αναπτύχθηκε για να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και σπουδαστές χορού (αλλά και δασκάλους) να παρακολουθήσουν υψηλής ποιότητας σεμινάρια και μαθήματα χορού από εκπαιδευτές με μεγάλη εμπειρία και διεθνή αναγνώριση. Τα τελευταία χρόνια έγινε θεσμός στην Βρετανία όπου τα καλοκαιρινά εβδομαδιαία camp μαθητών και δασκάλων χορού είχαν μεγάλη επιτυχία.

Σεμινάρια Dance Summer School: 2 & 3/11/2013

1 | 2 | 3 >>

Συμμετοχή Μαθητριών της ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗΣ σε Σεμινάριο Κλασικού & Σύγχρονου Χορού στη Ανώτερη Δημοτική Σχολή Χορού Λάρισας 20-24/08/2013

Η Σχολή μας συμμετείχε με ομάδα τεσσάρων (4) μαθητριών σε σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου χορού, που πραγματοποιήθηκε από τη Ανώτερη Δημοτική Σχολή Χορού Λάρισας, και διήρκησε 5 ημέρες, από Τρίτη 20 Αυγούστου ως και Σάββατο 24 Αυγούστου 2013.

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονταν σε μαθήτριες μπαλέτου προεπαγγελματικού & επαγγελματικού επιπέδου, με συμμετοχές από Ερασιτεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές από όλη την Ελλάδα και τα επιμέρους μαθήματα που διεξάγονταν καθημερινά 09:00 - 15:00, δίδαξαν καθηγητές διεθνούς κύρους: κλασσικό χορό ο κ. Γκες Μίχωφ, Διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και η κ. Μιλένα Συμεώνοβα (Βουλγαρία) και σύγχρονο χορό η κ. Δήμητρα Δημητρίου (Κύπρος).

Από την Σχολή μας η οποία διοργάνωσε συνολικά την αποστολή, συμμετείχαν με επιτυχία, και έλαβαν το ανάλογο Πιστοποιητικό Παρακολούθησης οι μαθήτριές μας: Τζιώτη Μαρίσια, Μανιάτη Ναντίνα, Τσαπραίλη Στέλλα και Κοκονέζη Γαρυφαλιά. Την αποστολή συνόδευε η Δντρια της Σχολής, Κοϊτσάνου Ματίνα.

Δείτε το Δελτίο Τύπου της Δ.Ε.Τ.ΠΟ. Λάρισας.

Επαγγελματικό Σεμινάριο στη Λάρισα - 20-24/08/2013

1 | 2 | 3 | 4 >>

Συμμετοχή σε Χορευτικά Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. (2007 έως 2012)

Η ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗ, συμμετείχε με συγκεκριμένες ομάδες σπουδαστών της σε τέσσερα Ετήσια Φιλανθρωπικά Χορευτικά Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. που πραγματοποιήθηκαν το 2007, το 2008, το 2009 και το 2012, όπου παρουσίασαν επιλεγμένες χορογραφίες σε Ανοικτές Παραστάσεις:

7ο Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. (2012)

Οι τέσσερις Παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο "ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ACS", Γαρυττού 53 στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ, σε δύο Σαββατοκύριακα, 8 - 9 και 15 - 16 Δεκεμβρίου 2012

Στοιχεία Παρουσίασης της ΧοροΕκφρασης:

Τίτλος: «STRESSED PEOPLE»

Χορευτές: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΛΕΙΑ, ΒΙΟΛΑΚΗ ΜΥΡΤΩ, ΚΟΚΟΝΕΖΗ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ, ΡΕΦΕΝΕ ΜΑΡΙΑ, ΡΕΦΕΝΕ ΟΛΓΑ

Μουσική: Clint Mansel - Requiem for a Dream

Χορογραφία: Χατζηπαντελή Μαρία

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων του 7ου Gala ΕΔΩ

 

4ο Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. (2009)

Οι δύο Παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12 & ΚΥΡΙΑΚΗ 2/12/2009

Στοιχεία Παρουσίασης της ΧοροΕκφρασης:

Τίτλος: «ZORBAS»

Χορευτές: ΓΑΣΤΟΥΝΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΑΓΕΙΡΑ ΚΩΝ/ΝΑ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΦΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΤΖΙΩΤΗ ΜΑΡΙΣΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΗ ΝΟΤΑ

Μουσική: Mίκης Θεοδωράκης

Χορογραφία: Μπισοβίτη Βίβιαν, Παπαδάτου Έλενα

 

3ο Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. (2008)

Οι δύο Παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν συο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 20/12 & ΚΥΡΙΑΚΗ  21/12/2008

Στοιχεία Παρουσίασης της ΧοροΕκφρασης:

Τίτλος: R.E.M. “Rapid Eyes Movement”

Χορευτές: Καλαμπαλίκη Δήμητρα, Μηλιάκου Κλειώ, Μπισοβίτη Βίβιαν, Παπαδάτου Έλενα, Σαρρή Αμάντα

Μουσική: “Requiem for a Dream” soundtrack, Composer: Clint Mansell

Χορογραφία: Ροσσολάτου Άννα Μαρία, Κοϊτσάνου Ματίνα 

 

2ο Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. (2007)

Οι δύο Παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν συο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12 & ΚΥΡΙΑΚΗ  16/12/2008

Στοιχεία Παρουσίασης της ΧοροΕκφρασης:

Τίτλος: «ΑΝΤΙ (ΠΑΛΗ)»

Χορευτές: Μπισοβίτη Βίβιαν, Παπαδάτου Έλενα

Μουσική:  Clint Mansel - Requiem for a Dream & Lesiem - Fundamentum

Χορογραφία: Μπισοβίτη Βίβιαν, Παπαδάτου Έλενα

Επιμέλεια Χορογραφιών: Κοϊτσάνου Ματίνα, Ροσολάτου Άννα Μαρία 

Συμμετοχή στις Παραστάσεις της Ομάδας Νέων Χορευτών της RAD (2005-2009)

Η Ομάδα Νέων Χορευτών της RAD (Greek Youth Ballet) είναι μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου της RAD, με σκοπό να δώσει μια ευκαιρία στιςμαθήτριες των Σχολών Χορού να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο, με σύμπραξη επαγγελματιών χορευτών.

Η ομάδα αυτή συγκροτείται από νέους χορευτές που φοιτούν σε Ερασιτεχνικές & Επαγγελματικές Σχολές Χορού της Ελλάδας, και οι οποίοι επιλέγονται από Ειδική Επιτροπή μετά από audition σε Πανελλαδικό Επίπεδο, που πραγματοποιείται για κάθε επιλεγμένο έργο που θα παρουσιαστεί στο κοινό σε σειρά Παραστάσεων.

Η Σχολή Χορού ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗ έχει στείλει τρεις φορές σπουδαστές της στις προγραμματισμένες audition της Ομάδας, τα έτη 2005, 2006 και 2009, όπου και τις τρεις φορές οι σπουδαστές της επελέγησαν ανάμεσα από δεκάδες άλλους από όλη την Ελλάδα και στην συνέχεια προετοιμάστηκαν από διακεκριμένους δασκάλους & χορογράφους της RAD σε συγκεκριμένους ρόλους των παρακάτω έργων:

"Shapes, rhythms and movements", σε Χορογραφίες Ντανιέλ Λομέλ:

Συμμετοχή των μαθητών της Σχολής: Φώφη Μαυροπούλου, Βίβιαν Μπισοβίτη, 'Ελενα Παπαδάτου

"Oliver Twist":

Συμμετοχή της μαθήτριας της Σχολής: Βίβιαν Μπισοβίτη

Παραστάσεις: 5 & 6 Δεκεμβρίου 2009,

Θέατρο ΚΝΩΣΣΟΣ

 

"Ο Πέτρος και ο Λύκος" (S. Prokofiev):

Συμμετοχή της σπουδάστριας της Σχολής: Φώφης Μαυροπούλου

Graduation Ball (J. Strauss):

Συμμετοχή της σπουδάστριας της Σχολής: Έλενα Παπαδάτου

Παραστάσεις: 1, 2, 3 Δεκεμβρίου 2006

Θέατρο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών

 

 

"Καρυοθραύστης":

Συμμετοχή της σπουδάστριας της Σχολής: Έλενα Παπαδάτου

Παραστάσεις: Δεκέμβριος 2005

Θέατρο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών

Από τις Ομάδες της RAD