Η Σχολή Χορού

Ένα μικρό Ιστορικό της ΧοροΕκφρασης

Η Σχολή Χορού ΧοροΕκφραση της Ματίνας Κοϊτσάνου, λειτουργεί από το 1997 στην Ηλιούπολη Αττικής και κατέχει επίσημη άδεια λειτουργίας, αφού είναι Αναγνωρισμένη από το κράτος ως ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ όπως ορίζει ο Ν. 1158/81, σε συνδυασμό με το Π.Δ. 457/83 και τον Ν. 1348/83.

Ως Αναγνωρισμένη Ερασιτεχνική Σχολή Χορού, μπορεί να προσφέρει μαθήματα για  κλασικό Μπαλέτο, Σύγχρονο – Μοντέρνο χορό, Ρυθμική – Μουσικοκινητική αγωγή, Ελληνικούς, Ιστορικούς και Θεατρικούς Χορούς (Character), Ρεπερτόριο Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, Jazz, Yoga και ό,τι άλλο προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία για την πληρέστερη εκπαίδευση των σπουδαστών της στη χορευτική τέχνη.

Είναι εγγεγραμένο και ενεργό μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος (ΣΙΣΧΕ).

Η Σχολή μας προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και για ενήλικες και γονείς, σε ένα ευρύ πεδίο μορφών χορού και κίνησης: μουσικοκινητική για παιδιά, κλασικό μπαλέτο, μοντέρνο & σύγχρονο χορό, κλακέτες, τμήματα για ενήλικες κ.λπ.

Στεγάζεται σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και εξοπλισμένο χώρο, με δύο αίθουσες χορού, γραμματεία, αποδυτήρια και τουαλέτες, ο οποίος έχει Πιστοποιηθεί από το Κράτος και πληρεί όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου.

Στη Σχολή μας διδάσκονται τα Διεθνή Αναγνωρισμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της  R.A.D. (Royal Academy of Dance) και του I.S.T.D. (Imperial Society of Teachers of Dancing)  για το κλασικό μπαλέτο και τον μοντέρνο χορό.

Οι μαθητές της Σχολής μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις των Διεθνώς Αναγνωρισμένων  Συστημάτων χορού R.A.D & I.S.T.D και να πάρουν Αναγνωρισμένο Δίπλωμα τεχνικής και καλλιτεχνικής ικανότητας σε όλα τα επιμέρους επίπεδα. Δεκάδες σπουδαστές μας έχουν λάβει μέχρι  σήμερα  ανάλογα διπλώματα με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100%.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς, την περίοδο του Ιουνίου, η Σχολή μας διοργανώνει πάντα μια χορευτική εκδήλωση ανοικτή σε γονείς και φίλους, είτε Παράσταση, είτε Ανοικτή Εκδήλωση. Μέχρι σήμερα έχουμε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία 10 Χορευτικές Παραστάσεις και τέσσερις Ανοικτές Εκδηλώσεις (2007, 2009, 2011 και 2013).

Παράλληλα η Σχολή διοργανώνει κάθε χρόνο Ανοικτά Μαθήματα (open classes) στην μέση της εκπαιδευτικής χρονιάς, έτσι ώστε οι γονείς και οι κηδεμόνες να παρακολουθούν από κοντά τις τεχνικές διδασκαλίας μας, αλλά και την πρόοδο των παιδιών τους.

Η Σχολή συμμετέχει σε χορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, Παραστάσεις και Gala, σεμινάρια χορού και πολιτιστικά δρώμενα κ.λπ., που διοργανώνονται από Καλλιτεχνικούς, Πολιτιστικούς και άλλους φορείς προβολής των Τεχνών, όπως: ο Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., ο Ελληνικός Σύλλογος της RAD, κ.λπ.

Η Σχολή λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ματίνας Κοίτσάνου RTS, απόφοιτο της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Άννα Πέτροβα», επίσημο μέλος της RAD και RAD Registered Teacher. 

Στη Σχολή διδάσκουν επίσης δάσκαλοι χορού με αναγνωρισμένα διπλώματα και ανάλογη εκπαιδευτική εμπειρία στην διδασκαλία χορού σε παιδιά και ενήλικες.

 

Οι Καθηγητές της ΧοροΕκφρασης

Ματίνα Κοϊτσάνου RAD RTS: Καλλιτεχνική Διεύθυνση & Δασκάλα Χορού

Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή "Άννα Πέτροβα", από όπου και αποφοίτησε το 1993.

Από το 1996 κατέχει το αναγνωρισμένο δίπλωμα των δασκάλων χορού της RAD (Teaching DIPLOMA R.A.D) και είναι μέλος και Registered Teacher της R.A.D. (Royal Academy of Dance) με δικαίωμα να χρησιμοποιεί το εκπαιδευτικό σύστημα, τα εργαλεία και τις μεθοδολογίες του, αλλά και να εισάγει μαθητές στις Εξετάσεις της Ακαδημίας.

Μέχρι σήμερα έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια & ενημερωτικές συναντήσεις σε ζητήματα εκπαίδευσης, ειδών χορού, συστημάτων και μεθοδολογιών της RAD, τεχνικές εκπαίδευσης babies και μουσικοκινητικής για παιδιά κ.λπ.

Την περίοδο 1993-1997, ως πτυχιούχος δασκάλα χορού και χορογράφος, δίδαξε σε Αναγνωρισμένες Σχολές Χορού κλασικό και σύγχρονο χορό, προετοίμασε χορογραφίες και επιμελήθηκε καλοκαιρινές παραστάσεις και χορευτικές εκδηλώσεις. 

Το 1997 δημιούργησε στην Ηλιούπολη τη Σχολή Χορού «ΧοροΕκφραση» την οποία διευθύνει μέχρι σήμερα, και στην οποία διδάσκει τμήματα pre-Primary, Primary, Grades I ως VΙ, Pre-Elementary, Elementary και Advanced.

Από την Ίδρυση της Σχολής ακολουθεί το εκπαιδευτικό σύστημα της RAD, και έχει εισάγει δεκάδες σπουδαστές της σχολής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επιπέδων της RAD, με σχεδόν απόλυτη επιτυχία, για όλα τα επίπεδα. Παράλληλα οργανώνει και προετοιμάζει τις Χορευτικές Παραστάσεις των σπουδαστών της Σχολής, σχεδιάζει τις χορογραφίες και επιμελείται της μουσικής. Δύο από τις σπουδάστριες της Σχολής είναι σήμερα πτυχιούχες δασκάλες χορού.

Έχει ασχοληθεί ενεργά και έχει διδάξει μουσικοκινητική, ρυθμική και τάξεις Pre Primary σε προνήπια / νήπια Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών & Παιδικών Σταθμών (ενδεικτικά: «ΤΟΜ-ΤΟΜ» στην Ηλιούπολη, «ΡΟΖ-ΜΠΛΕ» στο Γαλάτσι, «ΣΜΙΛΗ» στη Κηφισιά), όπου είχε και την επιμέλεια και την χορογραφική προετοιμασία και παρουσίαση των εορταστικών και των καλοκαιρινών εκδηλώσεων & παραστάσεών τους.

Είναι τακτικό και δραστήριο μέλος του Μέλος του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, και την περίοδο 2007-2009 διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ως ιδιοκτήτρια της ΧοροΕκφρασης, είναι επίσης μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.), που είναι το σωματείο των Αναγνωρισμένων από το Κράτος Ερασιτεχνικών Σχολών Χορού. Από τον Νοέμβριο του 2017 ώς το καλοκαίρι του 2020 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. με τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου.

Παπαδάτου Έλενα

Δασκάλα Χορού (πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού)

 

Βουνατσά Ιόλη 

Δασκάλα χορού ISTD (διπλωματούχος IDTA, IDTE)

 

Στρατηγού Νατάσα

Δασκάλα χορού RAD (διπλωματούχος CBTS)

 
 
 

Αργυράκη Ναταλία

Δασκάλα Χορού (πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού)

 

Καρυοφύλλη Χρυσάνθη

Δασκάλα χορού ISTD (διπλωματούχος IDTA, IDTE)