Η Σχολή Χορού

Ένα μικρό Ιστορικό της ΧοροΕκφρασης

Η Σχολή Χορού ΧοροΕκφραση της Ματίνας Κοϊτσάνου, λειτουργεί από το 1997 στην Ηλιούπολη Αττικής και κατέχει επίσημη άδεια λειτουργίας, αφού είναι Αναγνωρισμένη από το κράτος ως ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ όπως ορίζει ο Ν. 1158/81, σε συνδυασμό με το Π.Δ. 457/83 και τον Ν. 1348/83.

Ως Αναγνωρισμένη Ερασιτεχνική Σχολή Χορού, μπορεί να προσφέρει μαθήματα για  κλασικό Μπαλέτο, Σύγχρονο – Μοντέρνο χορό, Ρυθμική – Μουσικοκινητική αγωγή, Ελληνικούς, Ιστορικούς και Θεατρικούς Χορούς (Character), Ρεπερτόριο Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, Jazz, Yoga, Hip-Hop και ό,τι άλλο προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία για την πληρέστερη εκπαίδευση των σπουδαστών της στη χορευτική τέχνη.

Είναι εγγεγραμένο και ενεργό μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος (ΣΙΣΧΕ).

Η Σχολή μας προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και για ενήλικες και γονείς, σε ένα ευρύ πεδίο μορφών χορού και κίνησης: Μουσικοκινητική, Κλασικό Μπαλέτο, Μοντέρνο & Σύγχρονο χορό, Κλακέτες, Hip-Hop, τμήματα για Ενήλικες, Ενδυνάμωση για χορευτές κ.λπ.

Στεγάζεται σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και εξοπλισμένο χώρο, με δύο αίθουσες χορού, γραμματεία, αποδυτήρια και τουαλέτες, ο οποίος έχει Πιστοποιηθεί από το Υπ. Πολιτισμού ως δομή Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και πληρεί όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου.

Στη Σχολή μας διδάσκονται τα Διεθνή Αναγνωρισμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της  R.A.D. (Royal Academy of Dance) και του I.S.T.D. (Imperial Society of Teachers of Dancing)  για το κλασικό μπαλέτο και τον μοντέρνο χορό.

Οι μαθητές της Σχολής μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις των Διεθνώς Αναγνωρισμένων  Συστημάτων χορού R.A.D & I.S.T.D και να πάρουν Αναγνωρισμένο Δίπλωμα τεχνικής και καλλιτεχνικής ικανότητας σε όλα τα επιμέρους επίπεδα. Δεκάδες σπουδαστές μας έχουν λάβει μέχρι  σήμερα  ανάλογα διπλώματα με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100%.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς, την περίοδο του Ιουνίου, η Σχολή μας διοργανώνει πάντα μια χορευτική εκδήλωση ανοικτή σε γονείς και φίλους, είτε Παράσταση, είτε Ανοικτή Εκδήλωση. Μέχρι σήμερα έχουμε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία  Χορευτικές Παραστάσεις και Ανοικτές Εκδηλώσεις. Στις σελίδες μας μπορείτε να δείτε δείγματα από όλες τις Εκδηλώσεις μας.

Παράλληλα η Σχολή διοργανώνει κάθε χρόνο Ανοικτά Μαθήματα (open classes) στην μέση της εκπαιδευτικής χρονιάς, έτσι ώστε οι γονείς και οι κηδεμόνες να παρακολουθούν από κοντά τις τεχνικές διδασκαλίας μας, αλλά και την πρόοδο των παιδιών τους.

Η Σχολή συμμετέχει σε χορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, Παραστάσεις και Gala, σεμινάρια χορού και πολιτιστικά δρώμενα κ.λπ., που διοργανώνονται από Καλλιτεχνικούς, Πολιτιστικούς και άλλους φορείς προβολής των Τεχνών, όπως: ο Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., ο Ελληνικός Σύλλογος της RAD, κ.λπ.

Η Σχολή λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ματίνας Κοίτσάνου RTS, απόφοιτο της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Άννα Πέτροβα», επίσημο μέλος της RAD και RAD Registered Teacher. 

Στη Σχολή διδάσκουν επίσης δάσκαλοι χορού με αναγνωρισμένα διπλώματα και ανάλογη εκπαιδευτική εμπειρία στην διδασκαλία χορού σε παιδιά και ενήλικες.

 

Οι Καθηγητές της ΧοροΕκφρασης

Ματίνα Κοϊτσάνου RAD RTS: Καλλιτεχνική Διεύθυνση & Δασκάλα Χορού

Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή "Άννα Πέτροβα", από όπου και αποφοίτησε το 1993.

Από το 1996 κατέχει το αναγνωρισμένο δίπλωμα των δασκάλων χορού της RAD (Teaching DIPLOMA R.A.D) και είναι μέλος και Registered Teacher της R.A.D. (Royal Academy of Dance) με δικαίωμα να χρησιμοποιεί το εκπαιδευτικό σύστημα, τα εργαλεία και τις μεθοδολογίες του, αλλά και να εισάγει μαθητές στις Εξετάσεις της Ακαδημίας.

Μέχρι σήμερα έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια & ενημερωτικές συναντήσεις σε ζητήματα εκπαίδευσης, ειδών χορού, συστημάτων και μεθοδολογιών της RAD, τεχνικές εκπαίδευσης babies και μουσικοκινητικής για παιδιά κ.λπ.

Την περίοδο 1993-1997, ως πτυχιούχος δασκάλα χορού και χορογράφος, δίδαξε σε Αναγνωρισμένες Σχολές Χορού κλασικό και σύγχρονο χορό, προετοίμασε χορογραφίες και επιμελήθηκε καλοκαιρινές παραστάσεις και χορευτικές εκδηλώσεις. 

Το 1997 δημιούργησε στην Ηλιούπολη τη Σχολή Χορού «ΧοροΕκφραση» την οποία διευθύνει μέχρι σήμερα, και στην οποία διδάσκει τμήματα pre-Primary, Primary, Grades I ως VΙ, Pre-Elementary, Elementary, Intermediate και Advanced.

Από την Ίδρυση της Σχολής ακολουθεί το εκπαιδευτικό σύστημα της RAD, και έχει εισάγει δεκάδες σπουδαστές της σχολής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επιπέδων της RAD, με σχεδόν απόλυτη επιτυχία, για όλα τα επίπεδα. Παράλληλα οργανώνει και προετοιμάζει τις Χορευτικές Παραστάσεις των σπουδαστών της Σχολής, σχεδιάζει τις χορογραφίες και επιμελείται της μουσικής. Δύο από τις σπουδάστριες της Σχολής είναι σήμερα πτυχιούχες δασκάλες χορού.

Έχει ασχοληθεί ενεργά και έχει διδάξει μουσικοκινητική, ρυθμική και τάξεις Pre Primary σε προνήπια / νήπια Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών & Παιδικών Σταθμών (ενδεικτικά: «ΤΟΜ-ΤΟΜ» στην Ηλιούπολη, «ΡΟΖ-ΜΠΛΕ» στο Γαλάτσι, «ΣΜΙΛΗ» στη Κηφισιά), όπου είχε και την επιμέλεια και την χορογραφική προετοιμασία και παρουσίαση των εορταστικών και των καλοκαιρινών εκδηλώσεων & παραστάσεών τους.

Είναι τακτικό και δραστήριο μέλος του Μέλος του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, και την περίοδο 2007-2009 διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ως ιδιοκτήτρια της ΧοροΕκφρασης, είναι επίσης μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.), που είναι το σωματείο των Αναγνωρισμένων από το Κράτος Ερασιτεχνικών Σχολών Χορού. Από τον Νοέμβριο του 2017 ώς το καλοκαίρι του 2020 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. με τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου.

Παπαδάτου Έλενα

Δασκάλα Χορού Πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού

Πτυχιούχος Δασκάλα Χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Άννα Πέτροβα” το έτος 2009. Παιδί της "ΧοροΕκφρασης" όπου έκανε τα πρώτα της μαθήματα χορού το 1996 και την οποία ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Κατέχει αναγνωρισμένα διπλώματα: Advanced 2 της RAD, Advanced 2 του ISTD Modern, Silver και Blonze Award του ISTD JAZZ.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού (Χ. Μανταφούνη, Στ. Ζάνου, Δ. Κρανιώτη, Cr Cono, Μιχ. Ναλπάντη, Ευφραιμίδου), τεχνικής μπαλέτου (P. Ravernier, Alain Astie, Δ. Καμινάρη, Μπ. Μπερτούμη, P. Tavernier), τεχνικής graham (Π. Διαμαντοπούλου), και jazz (Ch. Foster)

Έχει δεκάδες συμμετοχές σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές χορευτικές παραστάσεις τόσο ως χορεύτρια όσο και ως χορογράφος (ομάδα νέων Ελλήνων χορευτών της RAD, ομάδα σύγχρονου χορού "Πρόσκαιρη Σύνθεση", στα ετήσια Gala του ΣΙΣΧΕ, και συμμετείχε στο video clip των Mind Duplex ft Tenia "My Little Sin", καθώς και στη ταινία μικρού μήκους "Δεσμός Ορίων" της Μαρίας Κατσιπατάκη.

Από το 2009 διδάσκει κλασικό, σύγχρονο και μοντέρνο χορό, στην ΧοροΕκφραση και σε άλλες αναγνωρισμένες Σχολές Χορού της Αθήνας, αλλά και μουσικοκινητική αγωγή - ρυθμική σε Παιδικούς Σταθμούς. 

Την περίοδο 2017-2020 δίδαξε σύγχρονο χορό στη Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού "ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ" του Χάρη Μανταφούνη, του οποίου διετέλεσε και βοηθός στη διδασκαλία ρεπερτορίου σύγχρονου χορού στην Αν. Επαγγ. σχολή χορού του ΩΔΕΙΟΥ Αθηνών τα ετη 2019-2020.

Είναι Διπλωματούχος δασκάλα Pilates (Classical Pilates Teacher Training Program). 

 

Στρατηγού Νατάσα

Δασκάλα χορού RAD (διπλωματούχος CBTS). 

Κάτοχος πτυχίου διδασκαλίας Certificate in Ballet Teaching Studies της Royal Academy of Dance, London στον κλασικό χορό και των πτυχίων Foundation in Dance Instruction και Diploma in Dance Education του Imperial Society of Teachers of Dancing, London στον μοντέρνο χορό.

Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια κλασικού και μοντέρνου χορού, χοροθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικού χορού για παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδικής και εφηβικής ψυχολογίας κ.λπ. 

Διαθέτει Ευρωπαικό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας του  Παντείου Πανεπιστημίου. 

Από το 2008 διδάσκει κλασικό και μοντέρνο χορό, jazz και hip hop σε αναγνωρισμένες Σχολές Χορού της Αθήνας.

 
 

Αργυράκη Ναταλία

Δασκάλα χορού Πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού

Πτυχιούχος Δασκάλα Χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Νίκης Κονταξάκη” το έτος 2015.

Κάτοχος των χορευτικών διπλωμάτων: ISTD Advanced 1 (QCF) Imperial Classical Ballet, ISTD Advanced 2 Modern Theatre, ISTD D.F.R. Silver: Street Dance & Hip Hop.

Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό σε Hip-Hop, Σύγχρονο χορό, Κλασσικό χορό και Jazz / Musical. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις ως χορεύτρια και χορογράφος. 

Από το 2013 μέχρι σήμερα διδάσκει σε Σχολές Χορού μαθήματα hip-hop, σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, κλασικό μπαλέτο και μοντέρνο.

 

Καρυοφύλλη Χρυσάνθη

Δασκάλα χορού ISTD (διπλωματούχος IDTA, IDTE)

Διπλωματούχος δασκάλα Modern Theatre Dance του ISTD, και Approved Teacher για τις εξετάσεις DDI/DDE του ISTD. 

Έχει ολοκληρώσει το Classical Pilates Teacher Training Program και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας απόκτησης του ISTD Licentiate Diploma. 

Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια μπαλέτου, Modern theatre, Contemporary dance, χορογραφίας και έχει πολλές συμμετοχές σε παραστάσεις ως χορεύτρια και ως χορογράφος.

Από το 2011 μεχρι σήμερα διδάσκει Μοντέρνο και Σύγχρονο Χορό για παιδιά και ενηλίκους.