Το Σύστημα του I.S.T.D.

Το Imperial Society of Teachers of Dancing (ΙSTD) ιδρύθηκε το 1904 με σκοπό να προωθήσει την γνώση του χορού και να βελτιώσει το επίπεδο της διδασκαλίας και της εκπαίδευσης.

Το Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) είναι ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς χορού στον κόσμο, παρέχοντας εκπαίδευση σε μαθητές, καθηγητές χορού και εξεταστές.

Το ISTD είναι σήμερα ένας διεθνής οργανισμός για την διδασκαλία του χορού αλλά και ενέργεια εξετάσεων Πιστοποίησης Επιπέδων και ασχολείται με πολλά ήδη χορού από τον κλασικό έως τη disco. Δίνει την δυνατότητα εξάσκησης σε μεγάλο εύρος χορευτικών στυλ με συγκεκριμένο ασκησιολόγιο για μαθητές και ειδική εκπαίδευση για άτομα τα οποία επιθυμούν να γίνουν πιστοποιημένοι δάσκαλοι χορού

Ως αναγνωρισμένο και καταξιωμένο εκπαιδευτικό μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα, η αποστολή του ISTD είναι να εκπαιδεύσει το κοινό στην τέχνη του χορού σε όλες τις μορφές της, να προωθήσει τη γνώση του χορού, να παρέχει τις πλέον πρόσφατες και up to date τεχνικές για τα μέλη του, και να διατηρήσει και να βελτιώσει τα πρότυπα διδασκαλίας.

Υποστηρίζει και εκπαιδεύει τα μέλη του μέσα από μια μεγάλη ποικιλία μαθημάτων, θερινά σχολεία, σεμινάρια και συνέδρια, ενημερώνοντας με αναλυτικά προγράμματα διδασκαλίας και τεχνικές πάνω στην οποία θα εκπαιδεύσει χορευτές για το επάγγελμα.

Πολλά από τα μέλη του είναι ηγετικές φυσιογνωμίες στον κλάδο χορού σε όλο τον κόσμο, από χορογράφους και δασκάλους στο θρυλικό West End, μέχρι αναδυόμενα αστέρια του μέλλοντος.

Το ISTD προσφέρει συγκεκριμένη εκπαιδευτική διδακτέα ύλη και μεθοδολογία για κάθε στυλ χορού και την ευκαιρία σε παιδιά, μαθητές και δασκάλους να δίνουν εξετάσεις με την παρουσία εξεταστών ειδικά εκπαιδευμένων και Πιστοποιημένων από τον Οργανισμό.

Το I.S.T.D καλύπτει συνολικά δώδεκα ( 12 ) πιστοποιημένα διαφορετικά είδη χορού  σε δυο κατηγορίες, στον αθλητικό χορό και στο θεατρικό χορό.

Αθλητικός χορός: Club dance faculty, Disco / Freestyle / Rock ‘n’ Roll (DFR), Latin American, Modern Ballroom, Sequence

Θεατρικό Χορός: Classical Ballet, Cecceti Society, Classical Greece Dance, Imperial Classical Ballet, Modern Theatre Dance, National Dance, South Asian Dance, Tap Dance

Η σχολή μας ακολουθεί την διδακτέα ύλη και τις εξετάσεις ISTD για Modern Theatre Dance.

Οι Εξετάσεις του ISTD

Το σύστημα εξετάσεων είναι ανάλογο της RAD και ειδικά προσαρμοσμένο σε διαφορετικές ηλικίες. Από την ηλικία των 5 ετών μπορούν τα παιδιά να εξεταστούν από εξειδικευμένους εξεταστές της αντίστοιχης ειδικότητας και να αποκτήσουν διεθνώς αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών.

Τα Αναγνωρισμένα επίπεδα για τους χορευτές είναι: Primary, Grade 1-6, Intermediate Foundation, Intermediate, Advanced 1, Advanced 2.

Χορευτές οι οποίοι έχουν περάσει τα ανώτερα επίπεδα Πιστοποίησης μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ως δάσκαλοι χορού, και ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή τους να γίνουν αναγνωρισμένοι δάσκαλοι του ISTD.

Τα Αναγνωρισμένα επίπεδα για τους Δασκάλους Χορού είναι: Foudation in Dance Instruction (FDI), Certificate in Dance Education (CDE), Licentiate (Tutor), Fellow