#_Μένουμε - Χορεύουμε_Ασφαλείς_#

Κανόνες Ασφαλούς Λειτουργίας

 Αναλυτικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Διαρκής Επικαιροποίηση (v.06/2022)
 

Αυστηρές Διαδικασίες - Κανόνες Υγιεινής & Ασφάλειας - Καθαριότητα & Απολύμανση - Προστατευμένο & Ασφαλές Περιβάλλον

 

Η Σχολή μας, με αίσθημα ευθύνης, έχει εκπονήσει και εφαρμόζει από τον Μάιο του 2020 ένα αναλυτικό σχέδιο ασφαλούς λειτουργίας, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες προστασίας από την πανδημία του Covid-19. Μελετούμε προσεκτικά και προσαρμόζουμε διαρκώς με υπευθυνότητα στον δικό μας χώρο όλες τις γενικές και ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Υπ. Πολιτισμού, του Υπ. Υγείας αλλά και όλων των αρμόδιων φορέων, για τις Δομές Καλλιτεχνικές Εκπαίδευσης και τις Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού.

Εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της Σχολής μας, το οποίο:

  • περιλαμβάνει αναλυτικά πρωτόκολλα διαδικασιών και κανόνων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του ιού και την προστασία της υγείας μαθητριών και δασκάλων,
  • προσαρμόζει το ωράριο λειτουργίας των τμημάτων μας προς αποφυγή του συγχρωτισμού των μαθητών και του συνωστισμού τους στους κοινόχρηστους χώρους της Σχολής
  • εγγυάται την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση όλων των μαθητριών και δασκάλων μας
  • δημιουργεί ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον στη Σχολή μας

Η Σχολή έχει προβλέψει και διαθέτει όλα τα αναγκαία μέσα και υλικά για την προστασία των μαθητριών και των δασκάλων της: αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα, υγρά κρεμοσάπουνα, σκεπαστούς κάδους, αντισηπτικά μαντηλάκια, χειροπετσέτες μιας χρήσης, τα κατάλληλα καθαριστικά και απολυμαντικά διαλύματα, προστατευτικές μάσκες, γάντια, χάρτινα καλύματα μιας χρήσης στις τουαλέττες κ.λπ.).

Ακολουθούμε συγκεκριμένο πρωτόκολλο προσέλευσης, παραμονής και αποχώρησης, έχουμε αναρτήσει σε όλους τους χώρους Ειδικές Σημάνσεις και Οδηγίες, διαθέτουμε Σταθμό Μ.Α.Π. στην Είσοδο, στήσαμε Σταθμούς Απολύμανσης των χεριών στους χώρους μας, έχουμε Ειδική Σήμανση Θέσεων στα Αποδυτήρια και στις Αίθουσες Χορού με αποστάσεις 2μ για τις μαθήτριές μας.

Πραγματοποιούμε συστηματική καθαριότητα και απολύμανση με τα κατάλληλα μέσα όλων των χώρων και των επιφανειών της Σχολής. Ειδικότερα, μετά από κάθε μάθημα (και ανάμεσα στα τμήματα της ημέρας), γίνεται συστηματική απολύμανση με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα όλων των επιφανειών (μπάρες, πόρτες, πόμολα, διακόπτες, τηλεχειριστήρια, επιφάνειες στους χώρους αποδυτηρίων, καρέκλες & τραπέζια, εξοπλισμός κουζίνας και WC, κουπαστές στις σκάλες κ.λπ.) καθώς και των ειδικών πατωμάτων των Αιθουσών Χορού.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ:

Αποφυγή συγχρωτισμού τμημάτων & συνωστισμού

Τήρηση αποστάσεων 2μ σε όλους τους χώρους της Σχολής

Τήρηση κανόνων υγιεινής χεριών (πλύσιμο / απολύμανση)

Δεν αγγίζουμε το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα)

Αποφυγή ανταλλαγής προσωπικών αντικειμένων

Αποφεύγουμε επαφές, χειραψίες, αγκαλιές κ.λπ.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους

Επαρκής, Διαμπερής και Συνεχής φυσικός αερισμός

Ασφαλής & Περιορισμένη χρήση κλιματιστικών

Συστηματικός Καθαρισμός/ Απολύμανση όλων των χώρων

Λεπτομερής Σήμανση χώρων & αναρτημένες Οδηγίες

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ:

Είσοδος μόνο των μαθητριών / δασκάλων μας

Τήρηση αποστάσεων στην προσέλευση / αποχώρηση

Δεν χρησιμοποιούμε ανελκυστήρα - μόνο από τις σκάλες

Βγάζουμε παπούτσια & κοσμήματα πριν την είσοδο

Καταγραφή εισερχομένων / εξερχομένων ατόμων

Θερμομέτρηση στην είσοδο. Επίδειξη Βεβαίωσης ή Πιστ/κου

Πλένουμε / απολυμαίνουμε τα χέρια μας

Επισκέπτες ΜΟΝΟ με ραντεβού - Ανέπαφες συναλλαγές

ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ:

θέσεις με Ειδική Σήμανση αποστάσεων για όλους

Τοποθετούμε τα προσωπικά μας αντικείμενα σε σακίδιo

Δεν χρησιμοποιούμε τις κρεμάστες, ούτε το ντους

Προσεκτική χρήση των WC

Ελαχιστοποιούμε τον χρόνο παραμονής

Φυσικός διαμπερής αερισμός με ανοικτά παράθυρα

Απολύμανση των παπουτσιών χορού πριν το μάθημα

ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΧΟΡΟΥ:

Τμήματα με οριοθετημένο αριθμό συμμετεχόντων

Σήμανση θέσεων στις μπάρες και στο πάτωμα. 

Τήρηση αποστάσεων 2μ

Διαμπερής Αερισμός με ανοικτές τις μπαλκονόπορτες

Ασφαλής & Περιορισμένη χρήση κλιματιστικών

Καθαρισμός-Απολύμανση σε μπάρες / πάτωμα πριν το μάθημα. 

Μη υποχρεωτική χρήση μάσκας στη διάρκεια των μαθημάτων

 

Δείτε παρακάτω στην ενότητα "Πάω στη Σχολή για Μάθημα-Stop Covid19" συνοπτικές παρασταστικές οδηγίες για τις μικρές & μεγάλες μας χορεύτριες για την προετοιμασία και τις διαδικασίες της Σχολής.

ΝΕΟ: Από 14.09.2021 (σύμφωνα με τις ΚΥΑ εκτάκτων μέτρων) για την συμμετοχή  όλων των σπουδαστών στα μαθήματα της Σχολής απαιτείται η επίδειξη Βεβαίωσης ή Πιστοποιητικού Covid19. Δείτε ΕΔΩ λεπτομέρειες.

ΝΕΟ-2: Από 02.04.2022 (σύμφωνα με νεότερη  ΚΥΑ εκτάκτων μέτρων ) για την συμμετοχή  όλων των σπουδαστών στα μαθήματα της Σχολής απαιτείται η επίδειξη Βεβαίωσης ή Πιστοποιητικού Covid19. Για τους μαθητές ως 18 ετων απαιτείται εναλλακτικά ένα (1) self test τη βδομάδα.

ΝΕΟ-3: Από 01.05.2022 (σύμφωνα με νεότερη ΚΥΑ εκτάκτων μέτρων) για την συμμετοχή  όλων των σπουδαστών (ανεξαρτήτως ηλικίας) στα μαθήματα της Σχολής ΔΕΝ απαιτείται πλέον η επίδειξη Βεβαίωσης ή Πιστοποιητικού Covid19 (δηλ. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ πλέον επίδειξη self test για κανένα μαθητή, όπως ισχύει και για τα σχολεία).

ΝΕΟ-4: Από 01.06.2022 (σύμφωνα με νεότερη ΚΥΑ εκτάκτων μέτρων) για για την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση όλων των μαθητών (ανεξαρτήτως ηλικίας) ή/και των επισκεπτών στην Σχολή ΔΕΝ είναι πλέον υποχρεωτική η προστατευτική μάσκα.

Όλοι οι γονείς / κηδεμόνες, οι μαθήτριες και οι δασκάλες της Σχολής ενημερώνονται διαρκώς και λαμβάνουν τους αναλυτικούς ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της Σχολής, μαζί με ειδικές οδηγίες και επικαιροποιημένο ενημερωτικό υλικό, για κάθε αλλαγή / τροποποίηση των κανόνων λειτουργίας.

Το προσωπικό της Σχολής ενημερώνεται και εκπαιδεύεται διαρκώς στην συστηματική τήρηση όλων των Οδηγιών, των Διαδικασιών & των Κανόνων, όπως ισχύουν κάθε φορά από τα δημοσιευμένα ΦΕΚ, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ & του Υπ. Πολιτισμού.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, χτίζουμε με συνέπεια και αξιοπιστία, σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γονείς / κηδεμόνες και τις μαθήτριές μας, που βασίζεται σε αρχές, κανόνες και δεσμεύσεις.

Αγαπάμε το χορό, τον υπηρετούμε με πάθος, και θα συνεχίσουμε να χορεύουμε. Πρώτη μας προτεραιότητα παραμένει η υγεία των δασκάλων, των μαθητριών και των οικογενειών τους .

Θα χαρούμε πολύ να τα πούμε και από κοντά. Σας περιμένουμε.

Ματίνα Κοϊτσάνου RAD RTS

 Δείτε ΕΔΩ τις Επικαιροποιημένες ΟΔΗΓΙΕΣ του Υπ. Πολιτισμού για την Ασφαλή Λειτουργία των Σχολών Χορού (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ) 

 Δείτε ΕΔΩ την τελευταία ΚΥΑ με τα πλέον πρόσφατα Υποχρεωτικά Μέτρα Προστασίας για τις Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού (ανανενώνεται κάθε βδομάδα)

  

Δείτε ενημερωτικό Υλικό του ΕΟΔΥ για την ασφαλή Λειτουργία των Εκπαιδευτικών Δομών:  https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

Πάω στη Σχολή για Μάθημα - Stop Covid19

Ασφαλές Περιβάλλον: Προετοιμασία & Σήμανση των χώρων της Σχολής (φωτογραφικό υλικό)